Thuistips Groep 7-8

Op deze pagina vind je allerlei leuke lessen en liedjes voor groep 7-8 die je gratis kunt gebruiken. Heeft jouw school 123ZING dan kan jouw juf of meester ook een Kidspagina speciaal voor jouw klas maken met nog meer liedjes en de 123ZING Componeertools. Vraag hiernaar bij je juf of meester. Veel plezier!

Liedjes en lessen

Naam Meedoen
Groep
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:46
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:04
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:32
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:35
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:13
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:08
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:54
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:32
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:12
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:23
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:08
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:43
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:40
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:34
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 10-15 min.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:34
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:02
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Maak muziek met de 123ZING Componeertools

Met de 123ZING Componeertools maak je eigen ritmes en composities, om te laten horen aan anderen of om samen mee te spelen op (zelfgemaakte) instrumenten. Bekijk de uitlegvideo voordat je begint.
Naam Meedoen
Groep
0
1
2
3
4
5
6
7
8
0
1
2
3
4
5
6
7
8
0
1
2
3
4
5
6
7
8
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Voorbereiding

Leuk dat je met muziek aan de slag gaat! De liedjes en lessen die voor je klaar staan, komen allemaal uit de 123ZING Muziekmethode en zijn op dit moment vrij toegankelijk. Ze zijn voor jullie klaar gezet om lekker samen te zingen en plezier te maken!

Bij veel liedjes en lessen vind je extra muzikale activiteiten, zoals meebewegen, meeklappen, meespelen op een muziekinstrument of bijvoorbeeld een quiz. We geven je hieronder graag wat tips bij deze liedjes en lessen.

Bij sommige lessen kun je zelf online muziek maken met de 123ZING Componeertools. Wil je weten wat dat zijn? Klik hier voor korte uitlegvideo's over de componeertools.

In de liedjes gebruiken we soms ook witte stippen en ritme-iconen (cirkel, kruisje, driehoekje). Dat is een hulpmiddel (grafische notatie genoemd) om mee te kunnen spelen met het lied of het muziekstuk. Klap mee op de stippen of gebruik een instrument. Met de drie ritme-iconen speel je gemakkelijk mee in drie groepen (of met drie personen) maar je kan ook alleen spelen. Kies dan 1 icoon om te volgen. Je ziet in het filmpje goed wanneer je kunt spelen. Heb je geen ritme instrumenten in huis? Er zijn meer instrumenten om je heen te vinden dan je denkt! Bijvoorbeeld: potten, pannen, lepels, tafels, kopjes, flesjes met rijst...

Als extra instrument zie je ook de boomhwackers voorbij komen. Dat zijn gekleurde buizen die allemaal een eigen toon maken als je er mee op je hand slaat. Binnen de 123ZING Muziekmethode leren de kinderen hiermee spelen aan de hand van de kleuren in een meespeelvideo of bij een lied. Zo ontwikkelen zij hun ritmische en motorische vaardigheden en oefenen ze hun muzikaal gehoor. Maar bovenal hebben ze veel plezier met elkaar wanneer er goed wordt samengewerkt! De kleuren van de boomwhackers corresponderen met tonen. Ben je hier bekend mee, kijk dan eens of je een keyboard of piano bij het lied kan betrekken!

Veel muziekplezier!


Tips bij de liedjes en lessen


Meespelen en meezingen met Paaseieren

Tok en speel mee met de Paaseieren. Kies een mand en zeg ‘tok’ als het paasei in de mand valt. Zo klink je al snel als een echt kippenkoor! Of ga aan de slag met instrumenten. Kies een ritme-icoon en speel op je instrument als het paasei in de mand verdwijnt.

Componeer je eigen paasbeat

Tok tok tok! Benieuwd hoe kakelende kippen en een drumstel van eieren samen klinken? Maak je eigen paasbeat met deze grappige componeeropdracht voor de Drum & Bass Tool. Bekijk het voorbeeld of ga direct aan de slag met een eigen compositie.

Kip En Ei

Uit een kip komt een ei en uit een ei komt een kuiken. En daarna.. begint het weer van voor af aan! Een leuke canon voor jong en oud!

Let's Go Turbo!

4, 3, 2, 1… Let’s Go Turbo! Zing en dans vol energie mee met dit turbo-tastische lied! In de achtertuin of de woonkamer even lekker rekken en strekken. Volg de dansles en… laat je horen! TIP: Doe mee met de Dance Challenge en win een T-shirt! Meer info vind je op onze Facebookpagina.


Get Ready

Voordat je gaat optreden, is het fijn om met elkaar op te warmen. Maak met dit lied je lichaam en stem warm, zodat je in volle concentratie aan een videocall-optreden kan beginnen. Ook geschikt om te doen als energizer!

Vrij

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. Maar wat betekent dat, vrij zijn? Vrijheid is ook kwetsbaar en helaas niet overal vanzelfsprekend. Zing samen ‘Vrij’ om te vieren dat je in vrijheid kunt leven. Oefen dit lied met de speciale zangles en probeer ook eens de meespeelvideo’s voor instrumenten.

Banaan

Een ode aan de banaan! Want de banaan staat bovenaan. Let op: gaat niet meer uit je hoofd… Bij het lied kan je ook aan de slag met zelf componeren met de tekentool. TIP:</p> Zing het lied voordat je aan je fruit begint. Een lekker ontspannen momentje voor de pauzehap!

To The Max

Staan je stembanden klaar? Tijd om te racen met dit opzwepende race-lied. Pak je kazoo, maak er een race-kazoo van en… take it to the max! Mét kazooles en opdrachten om zelf een race te maken. Dus ook al gaat de Grand Prix niet door, zo geniet je thuis toch een beetje van een muzikaal parcours!

Firework

Speciaal voor alle jonge verliefden, schreef Mingue voor ons ‘Firework’. Geen zoet lied, maar een song om je -misschien nu nog onbeantwoorde- verliefdheid van de daken te zingen!

Supporter van Schoon

Speciaal voor de scholenactie van Supporter van Schoon maakte 123ZING het Supporterslied. En het wordt gezongen door zangeres Fabiënne Bergmans en rapper JayWay! De Vuilnismannen hebben we opgetrommeld voor een muzikale video-tutorial, om met de hele klas het Supporterslied mee te trommelen… Zingen, rappen en… rapen!

La Bamba

Om de bamba te dansen heb je flair nodig! Deze swingende en zeker bekende Mexicaanse traditional brengt de zon even heerlijk in huis!

Verjaardagsliedje

Hieperdepiep hoera! Vrolijk je verjaardag op met dit vrolijke verjaardagsliedje en maak op Schoolbordportaal een mooie taart voor een extra feestelijk gevoel!

We Houden Het Schoon

Hopelijk kunnen we over een tijdje weer lekker buiten wandelen met elkaar! Tot die tijd is het lied ‘We Houden Het Schoon’ alvast leuk om te oefenen voor als het zover is. Het is speciaal voor de Schone Avond4daagse gecomponeerd met als doel kinderen en hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval. Meer informatie: www.avond4daagse.nl

Feest

Overal ter wereld wordt feest gevierd: een verjaardagsfeest, kerstfeest, babyfeest, suikerfeest, trouwfeest, leesfeest. Of gewoon een klein feestje omdat er iets bijzonders is gebeurd. Dit vrolijke lied is aanstekelijk om mee te zingen en heeft ook een belangrijke boodschap: feestvieren doe je met elkaar! TIP: doe ook mee met de bodypercussie-video!

Puberteit

Oh no, die puberteit! Pffff, zweten, hormonen, puistjes: even lekker ongegeneerd klagen over de ongemakken van het volwassen worden. Vrolijke en eerlijke klaagzang à la Amy Whinehouse. Dit lied kan worden gebruikt als muzikale aanvulling op de Week van de Lentekriebels en het bijbehorende leskatern groep 7 en 8 van het lespakket “Relaties en seksualiteit” van Rutgers WPF. 123ZING maakte dit liedje i.s.m. de GGD West-Brabant.

Make Some Noise

Geen drumcomputer bij de hand? Maak zelf een beat met je mond! Dit old-skool lied bezingt de geschiedenis van beatboxing en daagt de hele klas uit samen een beat te maken met enkel de mond!

Bodypercussie Feel It

Kies geel of blauw en speel mee met je handen op tafel. Kijk goed naar het muzikale patroon en naar Sebastian en speel mee! Leuk om met je vader, moeder, broertje of zusje te doen!

RAP

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8… Zo tel je mee op de maat van de beat! Met dansinstructie voor nog meer enthousiast plezier voor iedereen!

Ala Presi

Een liedje om van te smullen, mmmm! Overal staat een chef in de keuken oftewel: waar je ook komt, je zal altijd goed eten. Zorg goed voor elkaar!