Gratis liedjes groep 5-6

Op deze pagina vind je allerlei leuke lessen en liedjes voor groep 5-6 die je gratis kunt gebruiken. Veel plezier!

Liedjes en lessen

Naam Meedoen
Groep
Tijd: 2:50
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:08
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:14
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:23
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:26
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:04
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:52
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:02
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:13
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:35
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:32
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:58
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:35
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Voorbereiding

Leuk dat je met muziek aan de slag gaat! De liedjes en lessen die voor je klaar staan, komen allemaal uit de 123ZING Muziekmethode en zijn op dit moment vrij toegankelijk. Ze zijn voor jullie klaar gezet om lekker samen te zingen en plezier te maken!

Bij veel liedjes en lessen vind je extra muzikale activiteiten, zoals meebewegen, meeklappen, meespelen op een muziekinstrument of bijvoorbeeld een quiz. We geven je hieronder graag wat tips bij deze liedjes en lessen.

Bij sommige lessen kun je zelf online muziek maken met de 123ZING Componeertools. Wil je weten wat dat zijn? Klik hier voor korte uitlegvideo's over de componeertools.

In de liedjes gebruiken we soms ook witte stippen en ritme-iconen (cirkel, kruisje, driehoekje). Dat is een hulpmiddel (grafische notatie genoemd) om mee te kunnen spelen met het lied of het muziekstuk. Klap mee op de stippen of gebruik een instrument. Met de drie ritme-iconen speel je gemakkelijk mee in drie groepen (of met drie personen) maar je kan ook alleen spelen. Kies dan 1 icoon om te volgen. Je ziet in het filmpje goed wanneer je kunt spelen. Heb je geen ritme instrumenten in huis? Er zijn meer instrumenten om je heen te vinden dan je denkt! Bijvoorbeeld: potten, pannen, lepels, tafels, kopjes, flesjes met rijst...

Als extra instrument zie je ook de boomhwackers voorbij komen. Dat zijn gekleurde buizen die allemaal een eigen toon maken als je er mee op je hand slaat. Binnen de 123ZING Muziekmethode leren de kinderen hiermee spelen aan de hand van de kleuren in een meespeelvideo of bij een lied. Zo ontwikkelen zij hun ritmische en motorische vaardigheden en oefenen ze hun muzikaal gehoor. Maar bovenal hebben ze veel plezier met elkaar wanneer er goed wordt samengewerkt! De kleuren van de boomwhackers corresponderen met tonen. Ben je hier bekend mee, kijk dan eens of je een keyboard of piano bij het lied kan betrekken!

Veel muziekplezier!


Tips bij de liedjes en lessen


Tijdmachien

Wist je dat tijdreizen bestaat? Reis mee met de 123ZING Tijdmachien, zing en dans bij de ridders en speel mee op boomwhackers en ritme-instrumenten in de moderne tijd. En wat dacht je van een ontmoeting met dino’s?

Let's Go Turbo!

4, 3, 2, 1… Let’s Go Turbo! Zing en dans vol energie mee met dit turbo-tastische lied! In de achtertuin of de woonkamer even lekker rekken en strekken. Volg de dansles en… laat je horen!

We Houden Het Schoon

Hopelijk kunnen we over een tijdje weer lekker buiten wandelen met elkaar! Tot die tijd is het lied ‘We Houden Het Schoon’ alvast leuk om te oefenen voor als het zover is. Het is speciaal voor de Schone Avond4daagse gecomponeerd met als doel kinderen en hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval. Meer informatie: www.avond4daagse.nl

Tijdreis

Leer al zingend over 4 klassieke stijlperiodes. Hoe gingen ze toen eigenlijk naar een concert toe? En waar vonden die het meest plaats? Bijzonder: het lied is opgenomen in Het Koninklijk Concertgebouw in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Bekijk dus snel de video om het orkest in actie te zien!

Verjaardagsliedje

Hieperdepiep hoera! Vrolijk je verjaardag op met dit vrolijke verjaardagsliedje en maak op Schoolbordportaal een mooie taart voor een extra feestelijk gevoel!

Vrienden

Een heerlijke meezinger over vriendschap: er zijn dingen die je maar lastig uit kunt leggen, zoals de band tussen twee vrienden. Zelfs al ben je soms heel verschillend van elkaar, toch kan je hele goede vrienden zijn. Vriendschap zit verborgen in het respect dat je voor elkaar hebt, ook als het een keer minder gaat en je ruzie hebt of elkaar niet meer begrijpt. Dit lied kan worden gebruikt als muzikale aanvulling op de Week van de Lentekriebels en het bijbehorende leskatern groep 5 en 6 van het lespakket “Relaties en seksualiteit” van Rutgers WPF. 123ZING maakte dit liedje i.s.m. de GGD West-Brabant.

Let's Go Turbo!

Samen even helemaal losgaan, wat heerlijk! Met Let’s Go Turbo gaat iedereen in de hoogste versnelling. Ideaal voor een Koningsspelenfeestje in de klas of thuis!

Army of Dreamers</h> Dromend over de toekomst, dromen over andere tijden. Deel het met elkaar! Zing dit mooie, rustige poplied met een pakkende Engelse tekst.

Ala Presi

Een liedje om van te smullen, mmmm! Overal staat een chef in de keuken oftewel: waar je ook komt, je zal altijd goed eten. Zorg goed voor elkaar!

Banaan

Een ode aan de banaan! Want de banaan staat bovenaan. Let op: gaat niet meer uit je hoofd… Bij het lied kan je ook aan de slag met zelf componeren met de tekentool. TIP: Zing het lied voordat je aan je fruit begint. Een lekker ontspannen momentje voor de pauzehap!

Vrij

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag. Maar wat betekent dat, vrij zijn? Vrijheid is ook kwetsbaar en helaas niet overal vanzelfsprekend. Ook nu merken we dat. Zing daarom samen ‘Vrij’. Het lied bevat mooie extra's zoals een speciale zangles en meespeelvideo's voor boomwhackers. Bekijk ook de lesvoorbereiding van het lied zelf!