Thuistips Groep 1-2

Op deze pagina vind je allerlei leuke lessen en liedjes voor groep 1-2 die je gratis kunt gebruiken. Heeft de school van jouw kind 123ZING dan kan de leerkracht ook een Kidspagina speciaal voor de klas maken met nog meer liedjes en de 123ZING Componeertools. Vraag hiernaar bij de leerkracht. Veel plezier!

Liedjes en lessen

Naam Meedoen
Groep
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:09
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 0:52
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:15
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:52
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:45
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 0:50
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:01
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:23
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:21
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:02
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:53
0
1
2
3
4
5
6
7
8
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:24
0
1
2
3
4
5
6
7
8
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:53
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 3:36
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:29
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Maak muziek met de 123ZING Componeertools

Met de 123ZING Componeertools maak je je eigen muziek, om te laten horen aan anderen of om samen mee te spelen op (zelfgemaakte) instrumenten.
Naam Meedoen
Groep
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Voorbereiding

Leuk dat je met muziek aan de slag gaat! De liedjes en lessen die voor je klaar staan, komen allemaal uit de 123ZING Muziekmethode en zijn op dit moment vrij toegankelijk. Ze zijn voor jullie klaar gezet om lekker samen te zingen en plezier te maken!

Bij veel liedjes en lessen vind je extra muzikale activiteiten, zoals meebewegen, meeklappen, meespelen op een muziekinstrument of bijvoorbeeld een quiz. We geven je hieronder graag wat tips bij deze liedjes en lessen.

Bij sommige lessen kun je zelf online muziek maken met de 123ZING Componeertools. Wil je weten wat dat zijn? Klik hier voor korte uitlegvideo's over de componeertools. Zelfs voor kleuters is hier veel plezier aan te beleven!

In de liedjes gebruiken we soms ook witte stippen en ritme-iconen (cirkel, kruisje, driehoekje). Dat is een hulpmiddel (grafische notatie genoemd) om mee te kunnen spelen met het lied of het muziekstuk. Klap mee op de stippen of gebruik een instrument. Met de drie ritme-iconen speel je gemakkelijk mee in drie groepen (of met drie personen) maar je kan ook alleen spelen. Kies dan 1 icoon om te volgen. Je ziet in het filmpje goed wanneer je kunt spelen. Heb je geen ritme instrumenten in huis? Er zijn meer instrumenten om je heen te vinden dan je denkt! Bijvoorbeeld: potten, pannen, lepels, tafels, kopjes, flesjes met rijst...

Veel muziekplezier!


Alle liedjes en lessen op een rij


Meespelen en meezingen met Paaseieren

Tok en speel mee met de Paaseieren. Kies een mand en zeg ‘tok’ als het paasei in de mand valt. Zo klink je al snel als een echt kippenkoor! Of ga aan de slag met instrumenten. Kies een ritme-icoon en speel op je instrument als het paasei in de mand verdwijnt.

Stap En Stop

Gebruik dit lied als een lekkere energizer en… ondertussen leert je kind ook tellen, wachten en cijfers herkennen! Stap in de maat, maar let op: er moet steeds langer gewacht worden voor je twee keer mag stampen!

In Mama's Buik

Zing dit lieve liedje samen of zing het voor je zoon of dochter.

In Mijn Spaarpot

In samenwerking met Eurowijs schreven we voor de onderbouw In Mijn Spaarpot. Van dit lied is ook een lessuggestie beschikbaar (zie Leerkrachtinformatie), met nog meer leuk muziekspellen.

Groente En Fruit

Leer de kleuren en de lekkerste groente en fruit kennen door er over te zingen! Ga samen met je kind op zoek naar al deze lekker hapjes en bedenk ook zelf etenswaren, voertuigen of wat je maar wilt in de juiste kleuren in het tussenstuk.

Hippo On The Bus

Tellen in het Engels was nog nooit zo leuk! Volg de zangles en leer alvast een stukje van het lied.

De Liefste Van De Wereld

Attentie alle vaders: als het straks Moederdag is, verras haar dan met dit lieve liedje!

De Zee

Als een bezoekje aan de zee wat minder voor de hand ligt, is er over zingen wel heel leuk. Tijdens het zingen beweeg je lekker mee! Heb je nog een leuk boek over piraten, zoals Woeste Willem, combineer het lezen dan met het zingen!

Verjaardagsliedje

Hieperdepiep hoera! Vrolijk je verjaardag op met dit vrolijke verjaardagsliedje en maak online een mooie taart voor een extra feestelijk gevoel!

Klap In Je Handen

Om in de muzikale modus te komen, zing je altijd het liedje ‘Klap in je handen’. Zo staat iedereen ‘aan’ voor de les en oefen je gelijk ritmische vaardigheden. Zing het lied ook zónder de meezingvideo zodat je zelf nog meer de regie hebt over de lengte van het lied.

Vlinder

In dit rustige liedje volg je een vlindertje op zijn weg naar jouw hoofd. Het biedt ruimte aan het meevliegen op de muziek en het meedirigeren met de vingers.

Wie Weet Hoe?

Een liedje waarbij de kinderen lekker kunnen bewegen in de kring. Weet jij hoe een kikker springt?

Tafelrock

Kijk goed naar de handen en speel samen mee op tafel. In de maat of op je eigen manier. Verandert het plaatje, dan verandert ook jouw hand!

Op De Golven

In het liedje springen de kinderen mee over de golven (zorg voor voldoende ruimte!) en warmen ze hun stem op. Praat met elkaar over het strand, het water, de golven. Ga op zoek naar een leuk verhaal of mooie foto's om te bekijken.

Meespelen Met Ridders En Jonkvrouwen

Er wordt meegespeeld met het klassieke stuk 'Renaissance Suite I: Vive Henry IV' van Franco Cesarini. In plaats van schoolinstrumenten, kunnen ook huis-, tuin- en keukenspullen worden gebruikt om mee te spelen. TIP: de trommel klinkt laag, een schudinstrument klinkt hoog! Kies bij eigen instrumenten voor deze klanken. In de ‘lege’ versie kan je zelf de stippen inkleuren met de knop ‘Tekenen’ rechtsonderin. Of een letter in schrijven zodat je weet wie er kan spelen!

Wa Wit Hoe't (Fries)

Hetzelfde lied als ‘Wie Weet Hoe’ maar dan in het Fries!

Kriebelbeestjesdans

Het lied ‘Kriebelbeestjesdans’ is een dansliedje over vier kriebelbeestjes. Maar daarna kan je met de karaokeversie ook zelf kriebelbeestjes bedenken en zingen! Dit doe je bij het zinnetje: ‘Kijk maar even goed, het is een ???’. Vervang de spin, slak, regenworm en mier voor andere kriebelbeestjes, zoals een kever, een vlieg, een vlinder, een lieveheerstbeestje. Welke beweging kan je erbij maken? TIP: Als je de smaak te pakken hebt, is het leuk om samen nog een paar kriebelbeestjes te knutselen, bijvoorbeeld met chenilledraad!

We Gaan Op Reis, Yeehaa!

We gaan op reis! Maar gaan we met de auto, trein, motor of....?? Een vrolijk liedje over de geluiden die vervoersmiddelen maken, met een grappige twist. Hinnik eh... zing je mee?EXTRA: Kijk bij Downloads. Hier vind je een knipvel om een eigen geluidenfile te maken. De opdracht vind je hier ook en staat omschreven in de Lessuggestie.