Gratis liedjes groep 1-2

Op deze pagina vind je allerlei leuke lessen en liedjes voor groep 1-2 die je gratis kunt gebruiken.

Liedjes en lessen

Naam Meedoen
Groep
Tijd: 0:52
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:15
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 0:50
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:23
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 1:53
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:24
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:29
0
1
2
3
4
5
6
7
8
Tijd: 2:45
0
1
2
3
4
5
6
7
8

Voorbereiding

Leuk dat je met muziek aan de slag gaat! De liedjes en lessen die voor je klaar staan, komen allemaal uit de 123ZING Muziekmethode en zijn op dit moment vrij toegankelijk. Ze zijn voor jullie klaar gezet om lekker samen te zingen en plezier te maken!

Bij veel liedjes en lessen vind je extra muzikale activiteiten, zoals meebewegen, meeklappen, meespelen op een muziekinstrument of bijvoorbeeld een quiz. We geven je hieronder graag wat tips bij deze liedjes en lessen.

Bij sommige lessen kun je zelf online muziek maken met de 123ZING Componeertools. Wil je weten wat dat zijn? Klik hier voor korte uitlegvideo's over de componeertools. Zelfs voor kleuters is hier veel plezier aan te beleven!

In de liedjes gebruiken we soms ook witte stippen en ritme-iconen (cirkel, kruisje, driehoekje). Dat is een hulpmiddel (grafische notatie genoemd) om mee te kunnen spelen met het lied of het muziekstuk. Klap mee op de stippen of gebruik een instrument. Met de drie ritme-iconen speel je gemakkelijk mee in drie groepen (of met drie personen) maar je kan ook alleen spelen. Kies dan 1 icoon om te volgen. Je ziet in het filmpje goed wanneer je kunt spelen. Heb je geen ritme instrumenten in huis? Er zijn meer instrumenten om je heen te vinden dan je denkt! Bijvoorbeeld: potten, pannen, lepels, tafels, kopjes, flesjes met rijst...

Veel muziekplezier!


Alle liedjes en lessen op een rij


In Mama's Buik

Zing dit lieve liedje samen of zing het voor je zoon of dochter.

In Mijn Spaarpot

In samenwerking met Eurowijs schreven we voor de onderbouw In Mijn Spaarpot. Van dit lied is ook een lessuggestie beschikbaar (zie Leerkrachtinformatie), met nog meer leuk muziekspellen.

De Liefste Van De Wereld

Attentie alle vaders: als het straks Moederdag is, verras haar dan met dit lieve liedje! Of.. moeders, verras de papa's op Vaderdag!

Verjaardagsliedje

Hieperdepiep hoera! Vrolijk je verjaardag op met dit vrolijke verjaardagsliedje en maak online een mooie taart voor een extra feestelijk gevoel!

Wa Wit Hoe't (Fries)

Hetzelfde lied als ‘Wie Weet Hoe’ maar dan in het Fries!

Op De Golven

In het liedje springen de kinderen mee over de golven (zorg voor voldoende ruimte!) en warmen ze hun stem op. Praat met elkaar over het strand, het water, de golven. Ga op zoek naar een leuk verhaal of mooie foto's om te bekijken.

We Gaan Op Reis, Yeehaa!

We gaan op reis! Maar gaan we met de auto, trein, motor of....?? Een vrolijk liedje over de geluiden die vervoersmiddelen maken, met een grappige twist. Hinnik eh... zing je mee?EXTRA: Kijk bij Downloads. Hier vind je een knipvel om een eigen geluidenfile te maken. De opdracht vind je hier ook en staat omschreven in de Lessuggestie.

Hippo On The Bus

Tellen in het Engels was nog nooit zo leuk! Volg de zangles en leer alvast een stukje van het lied.